Peste 50.000 de miei vor fi sacrificaţi în tot judeţul Sibiu în nouă centre special amenajate pentru acest lucru.
CITIŢI ŞI:
Şi-au furat masa de Paşte
70 de mii de miei vor fi sacrificaţi în judeţul Sibiu
Produse de post doar cu numele
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu a autorizat şase centre temporare de tăiere a mieilor. Acestea funcţionează timp de nouă zile, începând de astăzi, în următoarele locaţii: Răşinari, Tălmaciu, Tilişca, Ocna Sibiului, Agnita şi în Piaţa din Mediaş.
Lor li se adaugă alte trei abatoare autorizate permanent, cele din Sibiu, Bungard şi Mediaş.
“Activitatea acestor unitaţi de sacrificare va fi supravegheată permanent de medicii veterinari repartizaţi şi împuterniciţi de conducerea DSVSA Sibiu care vor examina, marca prin ştampilare şi certifica carnea rezultată. Valorificarea cărnii de miel este admisă prin supermarketuri, carmangerii, măcelării şi pieţele agroalimentare din Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Agnita şi Mediaş”, spune dr. Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu. Medicii veterinari mai spun că vremea ploioasă de săptămâna aceasta va face ca tăierile masive să aibă loc doar de săptămâna viitoare.
Pentru a evita posibile probleme, Direcţia Sanitar-Veterinară a înfiinţat şi un call-center disponibil non stop. Dacă aveţi orice fel de suspiciune legată de provenienţa sau calitatea cărnii de miel scoasă la vânzare, sunaţi de urgenţă la telefoanele DSVSA Sibiu 0269/223314 sau 0269/223069.
Anul acesta, preţul unui kilogram de carne de miel se încadrează între 20 şi 25 de lei.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!
Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu: