În urma a 80 de studii făcute în 27 de ţări în ultimii 20 de ani, Programul de Evaluare Rapidă (RAP) al Organizaţiei Internaţionale de Conservare a descoperit 1.300 de specii nemaivăzute de mamifere, peşti şi insecte, informează CNN. Pentru a sărbători munca din ultimii 20 de ani şi noile descoperiri, organizaţia a publicat o carte, "Still Counting…", în care sunt prezentate animalele nou descoperite.
"Lăcusta Păun" - descoperită în Guyana, în nordul Americii de Sud, în 2006
Chinchilla Tree Rat,descoperit în Peru în 1997, este de mărimea unei pisici
Organizaţia Internaţională de Conservare spune că până acum au fost documentate 1,9 milioane de specii de animale, însă despre alte 10-30 de milioane de specii nu se ştie nimic. "Cunoaştem atât de puţin despre unele specii şi rolul pe care îl joacă în ecosistem, de la filtrarea apei până la împrăştierea seminţelor. Aceste animale sunt şi sursa unor substanţe folosite în medicamente care pot salva vieţi", spune Leeanne Alonso, directoarea Programului de Evaluare Rapidă, citată de CNN. Până avum, cinci milioane de dolari au fost investiţi în programul care a derulat prima expediţie în Madidi, Bolivia.
"Şopârla diavol" Gecko, cu o coadă în formă de frunză, a fost descoperită în Madagascar în 1998
"Lăcusta RAP" - descoperită în vestul Africii în 2002
Peştele "Paracheilinus nuesalim" - masculii atrag femelele cu ajutorul culorilor fosforescente
Libelula "Platycypha eliseva" - masculii au o combinaţie de culori unică, au fost descoperiţi în Africa, lângă râul Congo, în 2004
Pasărea "Gola Malimbe" - nu este descoperită recent, dar a fost văzută şi în alte părţi din Africa în 2003
"Liliacul Yoda", cu nările în formă de tub, a fost descoperit în Papua Noua Guinee în 2009
"Bro