O parte din bancile care sunt inscrise in programul guvernamental Prima Casa 3 au terminat deja plafoanele primite, ce sunt garantate de stat, asa ca au inceput sa vina cu oferte care continua creditarea cam in aceiasi parametri pe care ii ofera programul in sine.
De-a lungul programului Prima Casa, tot mai putine banci au dorit sa participe la acesta, asa ca, daca in prima parte a lui erau aproximativ 20 de banci, la a patra "editie" de-abia daca sunt 5 banci care si-au anuntat dorinta de a participa.
Totusi, tot mai multe lanseaza credite imobiliare alternative la acest program si, cel putin pe hartie, ofertele bancilor par destul de viabile. Dar pana la luarea creditului te mananca bancherii si birocratia.
O astfel de alternativa de finantare, exclusiv pentru clientii care nu mai pot astepta urmatoarea etapa a programului guvernamental cunoscuta deja ca Prima Casa 4, a fost lansata de Banca Comerciala Romana (BCR).
"Creditul Prima Casa de la BCR se adreseaza clientilor care au depus deja documentatia, dar nu mai pot astepta lansarea programului Prima Casa 4, din cauza faptului ca antecontractele de vanzare-cumparare incheiate expira in foarte scurt timp. Conditiile sunt extrem de avantajoase, dobanda fiind aceeasi ca la Prima Casa 3", a declarat Stefan Coroianu, director executiv Directia managementul produselor retail, BCR, intr-un comunicat remis catre Ziare.com.
Destinatia creditului este achizitia de locuinte finalizate. Avansul este de 15%, iar perioada de creditare variaza intre 5 si 30 de ani. Costurile sunt similare cu cele de la creditul Prima Casa 3 - clientii cu istoric beneficiaza de o dobanda Euribor 3M + 3,75%, iar clientii standard Euribor 3M + 3,95%.
Singurul cost suplimentar suportat de client este comisionul lunar de administrare in valoare de 7 euro pentru credite mai mici d