Întreprinzătorii bihoreni au o nouă organizaţie patronală. Reprezentanţii unui număr de 53 de companii din judeţ au semnat joi seară la Hotel Continental procesul verbal de constituire a Asociaţiei Firmelor Bihorene, organizaţie înfiinţată cu scopul declarat de a reprezenta în mod real interesele celor peste 30.000 de societăţi comerciale active din judeţ.
La eveniment au mai luat parte şi reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale, precum prefectul Gavrilă Ghilea, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, viceprimarul de Oradea, Gheorghe Carp, dar şi oameni politici precum senatorii Cornel Popa şi Ioan Mang, precum şi deputaţii Lucian Varga, Octavian Bot şi Lakatos Peter.
Fără Mintaş şi Lucian
În marea lor majoritate, fondatorii AFB provin din rândul celor care au părăsit în urmă cu o săptămână Federaţia Patronilor Bihor, ajunsă în insolvenţă, nemulţumiţi de managementul preşedintelui Ioan Lucian. Cele 53 de firme, printre care Adeplast, Auto Bara, Concips, Gavella, Keviep, Leonardo, Optimedia, Selina şi Tiger Amira, au o cifră de afaceri de aproximativ 804 milioane de euro pe 2009 şi circa 13.000 de angajaţi.
"Prima dată ne-am gândit să fim 30 de firme care să punem bazele noii asociaţii, pe urmă am fost 40, apoi 50 iar în ultimul moment au mai intrat trei companii", a declarat Marcel Bărbuţ, patronul Adeplast, unul dintre principalii iniţiatori ai noii organizaţii. Bărbuţ a mai spus că AFB se doreşte o alternativă credibilă şi eficientă la actualele organizaţii patronale din judeţ.
"Nu poate să mă reprezinte pe mine, Marcel Bărbuţ, un domn cum este preşedintele Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Ioan Mintaş, cu 300 de incidente bancare şi care a înşelat pe foarte multă lume, sau celălalt domn, Ioan Lucian, care a avut multe probleme de management la propriile firme", a declarat patronul Adeplast.
Vot prin SMS
C