Cu speranţa că se vor angaja, românii fără serviciu au vizitat din nou târgurile de locuri de muncă organizate în 96 de oraşe. Majoritatea joburilor vacante au fost în domeniul confecţiilor şi în industria uşoară. Agenţii economici de pe litoral şi cei din zona montană au pus la bătaie joburi sezoniere.
Mii de oameni şi-au încercat norocul ieri, într-un maraton al locurilor de muncă desfăşurat în toată ţara. Mulţi chemaţi, puţini aleşi. Cam asta a fost concluzia generală, atât a celor dornici să-şi găsească de lucru, cât şi a celor aflaţi în căutarea angajatului perfect.
Buzoianul Crişan Mangaloiu (53 ani) este lăcătuş mecanic şi sablator. De mai bine de un an îşi caută un loc de muncă. A fost deja la cinci burse de profil, dar fără folos - toţi îi spun că-i prea bătrân. „Nu-mi place că trebuie să mă duc cu căciula în mână să cer un loc de muncă, mai ales când ştiu că sunt stăpân pe meseria mea. Dar când mă gândesc că singurul nostru venit este de 600 de lei, iar la bănci trebuie să dau 300 de lei, sunt obligat să o fac, că m-au somat că-mi scot casa la vânzare", spune Crişan Mangaloiu. N- a reuşit să-şi găsească de lucru nici ieri. Toţi angajatorii i-au spus „că-l vor avea în vedere".
Elevii vor bani de buzunar
La Timişoara, printre cei care au aspirat la un job au fost şi elevii. „Sunt în clasa a XII-a la Liceul de Poştă şi Telecomunicaţii. Mi-aş dori să găsesc un job part-time, ca să-mi fac bani de buzunar. Nu prea cred că am şanse, aştept însă să fiu sunat", a declarat Alexandru Căpriceană. Recrutorii spun însă majoritatea celor care vin nu ştiu exact ce caută. „Cred că acţiunile astea nu sunt prea credibile pentru oameni.
Pe internet avem trecere mult mai mare", a explicat Cristina Militaru, reprezentant al unei agenţii de call-center. Angajatorii spun că, dintre cei care au ajuns, şi mai puţini au venit hotărâ