Migrenele reprezinta o problema veche de mii de ani si apar din foarte multe motive atunci cand te astepti mai putin. Motivul clar de multe ori nu este gasit si de aceea nici nu se pot evita aceste probleme pe viitor.
Daca simti dureri ce nu te lasa sa iti desfasori in mod normal activitatile zilnice, uneori insotite de greata, vedere in ceata, strafulgerari de lumina, mici amorteli sau furnicaturi, ce se repeta ore in sir, in mod clar ai de-a face cu o migrena puternica, dupa cum arata PillAdvised.
Acestea sunt provocate de diversi factori precum stresul, temperatura mediului inconjurator, mirosuri puternice, schimbari hormonale, dar factorul asupra caruia avem cea mai mare influenta este cel alimentar.
In decursul a 150 ani, numerosi cercetatori au raportat o legatura intre migrene si hrana consumata. Au fost create anumite diete, dar nu intotdeauna functioneaza. In general, acestea se bazeaza pe ideea ca nucile, branza, ciocolata si alte cateva produse modifica circuitul sanguin si astfel se declanseaza durerile puternice de cap.
In ceea ce priveste schimbarile la nivel chimic, nu exista dovezi puternice ca acestea ar fi un factor important, in afara consumului de vin rosu, in cazul caruia s-a dovedit clar ca provoaca dureri de cap.
In schimb, studiile arata destul de clar faptul ca sistemul imunitar are un rol important. Cercetatorii italieni au descoperit ca persoanele cu migrene induse de alimentatie dezvolta probleme in circulatia sangelui, proteinele strangadu-se intr-un singur loc si anticorpii nemaifunctionand cum trebuie. Ei incep sa actioneze ca in cazul oricarei alte alergii.
Exista o substanta pe baza de sodiu ce le previne daca este ingerata sub forma de pastile inainte de masa. O vizita la medicul de familie te-ar putea ajuta foarte mult in acest sens. Alti suplimenti care te pot