Probabil crezi ca mancand o salata la pranz sau seara vei rezolva problema cu mentinerea siluetei, incat aceasta este considerata o mancare usoara si sanatoasa. Din pacate, daca alegi sa consumi salata la restaurant trebuie sa fii foarte atenta, caci acestea au de obicei mai mult de 800 calorii, continand prea mult pui prajit, cascaval sau sosuri.
Atunci cand alegi sa consumi salata facuta acasa, potrivitEating Well, este foarte usor sa faci alegerile corecte si sa alegi combinatia care sa iti incante si papilele gustative si privirea, cand te vei uita mai tarziu in oglinda.
1. Incepe totul cu salata. Pentru a varia, poti amesteca mai multe tipuri de salata. Astfel vei avea texturi si modele diferite.
2. Adauga legume din plin, care sa vina fiecare cu culoarea si savoarea ei. Cu cat paleta este mai variata, cu atat sanatatea ta va avea de castigat, intrucat fiecare leguma are nutrienti diferiti, care te feresc de boli distincte. De exemplu, legumele albastre, purpurii si rosii, precum ridichiile si vinetele, ofera proantocianidine si antocianina, care se ocupa cu buna functionare a inimii si a creierului.
3. Proteinele te vor ajuta sa functionezi mai bine pe durata zilei, potrivit studiilor. Asa ca adauga carne slaba de pui, curcan, peste sau fasole. Poti include si cartofi, orez brun, crutoane sau paste din faina integrala de grau, toate continand nutrienti importanti ce iti vor da energie.
4. Sosul secret. Grasimile din sosurile sanatoase te vor face sa asimilezi mai repede elemente nutritive precum licopenul din rosii sau luteina si zeaxantina din legumele galbene si verzi, incluzand si porumbul si dovleceii. Cel mai bine este sa optezi pentru ulei de masline sau rapita in loc de cel de floarea soarelui sau soia, pentru ca acestea doua contin acizi omega 6.
Probabil crezi ca mancand o salata