Sediul central al PSD se află pe Şoseaua Kiseleff într-un imobil ale cărui arhitectură şi valoare patrimonială sunt într-o flagrantă contradicţie cu valorile mişcării de stânga. Problema nu este aceea că vor să cumpere această reşedinţă, vorba ceea, „de gustibus", numai că, prin donaţia făcută de proprietar în anul 1925, acest imobil le aparţine bucureştenilor!
Sediul actual al PSD a fost construit în anul 1914, după proiectul arhitectului Ion D. Beridney, pentru eruditul profesor Toma Stelian. Oltean din Craiova, născut în anul 1860, Toma Stelian a fost un jurist eminent, un om de stat cu idei largi şi iubitor de cultură. A predat drept comerical la universităţile din Iaşi şi Bucureşti şi a fost unul dintre avocaţii iluştri ai Bucureştilor. În anul 1907 a fost numit ministru al Justiţiei, reuşind în această poziţie să organizeze pe baze noi magistratura şi justiţia vechiului regat. Toma Stelian a locuit pe Calea Victoriei nr. 120 într-un imobil ridicat la 1875 de Paul Gottereau. Astfel, palatul de pe Kiseleff nr. 10 nu a fost destinat locuirii, ci unui alt proiect: un muzeu de artă românească.
„Muzeul Toma Stelian" a fost creat în anul 1925 printr-o lege specială, ca urmare a unui legat al defunctului Toma Stelian, iar toate ghidurile turistice ale Capitalei de până la 1949 amintesc de „Muzeul Toma Stelian" din Kiseleff nr. 10. Muzeul depindea de Casa Şcoalelor, desfiinţată de regimul comunist alături de Eforia Spitalelor Civile, cele două instituţii însumând averi imobiliare uriaşe, aflate astăzi în mâinile altora.
Muzeul Toma Stelian în anul 1927
În anul 1948, toate muzeele de artă din Bucureşti, dar şi colecţii foste particulare sau publice, precum pinacoteca Ateneului Român, ajung în administrarea&posesia noului creat Muzeu de Artă al R.P.R. încropit în Palatul Regal. Colecţia "Toma Stelian" părăseşte muzeul care i-a fost des