A participat în teatrele de operaţiuni din Kosovo, cu un imens sacrificiu. Pentru a putea sta cu cele două fetiţe, soţia sa a renunţat la job.
La sfârşitul acestei luni, va împlini exact zece ani de carieră în Jandarmerie. Dacă sunt mulţi sau puţini, doar el ştie. Important este că îşi face meseria ca un adevărat militar, iar dovadă este faptul că în toţi aceşti ani nu a părăsit instituţia în care a intrat decât pentru a participa la misiunile internaţionale.
Vorbim despre subofiţerul Marian Forlafu, cunoscut printre colegi ca fiind un adept al dreptăţii şi corectitudinii. „Am început cu misiunile de menţinere a ordinii publice.
Apoi, odată cu trecerea timpului şi cu acumularea experienţei, a trebuit să am şi soldaţi în subordine şi să-i instruiesc.
A fost cel mai greu, pentru că e lucrul cu omul. Eu eram tânăr, nu aveam prea mare experienţă, dar într-un fel asta te educă, întrucât odată ce ai avut o neplăcere, îţi ieri anumite măsuri.
Te căleşte puţin”, îşi aminteşte plutonierul.
În 2003, a intrat într-o structură de pază, la Parchetul Orşova, iar din 2006 lucrează la Detaşamentul Mobil al Jandarmeriei Mehedinţi.
Experienţa teatrelor, presărată de sacrificii
După absolvirea unui liceu din Motru, la profil de matematică-fizică, Marian s-a îndreptat spre Şcoala Militară, marcat fiind de faptul că tot mai mulţi ingineri ajungeau, la acea vreme, şomeri.
Nu-şi dorea un astfel de viitor, aşa că a ales cariera militară, iar acum este unul dintre luptătorii de elită ale Jandarmeriei în misiunile internaţionale de menţinere a păcii în Kosovo.
În urmă cu doi ani, a participat la o primă misiune de acest gen, iar pentru profesionalismul de care a dat dovadă, a fost distins cu medalia EULEX.
“Dacă nu ai sprijinul familiei, nu poţi să pleci, nu poţi să faci nimic. În primul rnd, soţia şi-a lăsat servici