Traficanţii de utilaje agricole au fost prezentaţi astăzi instanţei Tribunalului Hunedoara. Gruparea de hoţi trimisă în cătuşe în faţa magistraţilor a produs în trei ani peste patru milioane de euro, bani proveniţi din infracţiuni. Cinci membri ai reţelei traficanţilor de utilaje agricole sunt de negăsit. Pe numele lor procurorii solicitat mandate de arestare în lipsă.
Cei mai temuţi interlopi din zona Ardealului s-au aliat în ultimii ani pentru a pune bazele unei reţele de crimă organizată care se ocupa cu furtul de utilaje agricole. Din 2008 şi până în prezent, gruparea formată din aproximativ 50 de persoane, susţin reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a produs pagube de peste patru milioane de euro, în urma a numeroase infracţiuni comise pe teritoriul Franţei, Ungariei, Italiei şi Greciei.
Descinderi DIICOT: Peste 30 de persoane învinuite pentru trafic de utilaje furate din Occident, în valoare de patru milioane de euro
Mandate de arestare în lipsă
În această după-amiază, procurorii au cerut arestarea a 14 persoane, suspectate că fac parte din reţeaua traficanţilor de utilaje furate din UE. Cinci dintre aceştia sunt deocamdată de negăsit, pe numele lor anchetatorii solicitând arestarea preventivă în lipsă.
Trafic cu ouă de dinozaur şi carapace de broască preistorică, furate din siturile paleontologice
Audieri tensionate la Judecătoria Deva, în procesul pentru traficul comorilor dacice
Între presupuşii traficanţi pentru care DIICOT a solicitat tribunalului arestarea se numără: Dumitru Albu, Dănuţ Băndilă, Toma Jelea, Călin Boier, Corneliu Kaiser, Ionel Niţă, Viorel Onea, Cristian Oprea, Iulian Pascu şi Ştefan Rus.
„Sunt acuzaţi în principal de infracţiuni de crimă organizată, furt calificat, infracţiuni de fals, uz de fals”, a prec