Luaţi un ziar.Rupeţi-l în bucăţi mici.Puneţi bucăţile de ziar la înmuiat într-o găletuşă.Agitaţi-le încetişor.Scoateţi bucăţile una după alta.Aplicaţi-le pe mulajul de lut în ordinea în care le extrageţi.
Nu, nu e dada... este atelierul de măşti din papier-mâché, este Joaca de-a timpul. Pentru că anul trecut am avut mare succes cu Joaca de lut, anul acesta continuam cu un nou proiect... Joaca de-a timpul.
Şi pentru că 2011 este Anul European al Voluntariatului, proiectul nostru a fost realizat de voluntari pentru voluntari. Treizeci de tineri voluntari ai MŢR vor ajuta artiştii în realizarea unei serii de 7 ateliere de învăţare a unor meşteşuguri tradiţionale. Atelierele se adresează copiilor care provin din medii defavorizate.
Atelier de măşti cu artistul păpuşar Beatrice Iordan
La Lăsatul Secului, în Banat, se serbează Fărşangul, o paradă a măştilor. Este un obicei care, prin ironia, satira şi parodia resimţite în textele rostite, se purifică întreaga comunitate de răul făcut în anul care a trecut.
În luna martie respectăm acest obicei şi ne punem pe confecţionat măşti din papier-mâché îndrumaţi de artistul păpuşar Beatrice Iordan.
Atelier de lut cu artistul ceramist Monika Pădureţ.
Al doilea atelier se va desfăşura în luna aprilie, când reîncep muncile agricole şi au loc practici cu scopul protejării spaţiului domestic. De altfel, Sfântul Gheorghe, cel care ţine cheile anotimpului cald, sărbătorit de 23 aprilie, este considerat patronul gospodăriei şi al animalelor. Tema atelierului propus este de a recrea spaţiul gospodăriei, făcând apel la unul dintre cel mai la-ndemână materiale folosit în lumea satului: lutul.
Atelier pâslă cu artistul Ioana Tănase
La începutul lunii mai, la munte, oaia este personajul principal: se pornesc stânele, se măsoară laptele, se începe prelucrarea lân