Fostul preşedinte egiptean, Hosni Mubarak, arestat în cadrul anchetei privind reprimarea sângeroasă a protestelor din Egipt riscă inclusiv pedeapsa cu moartea. Presa egipteană de stat a prezentat scenariile privind posibila condamnare a fostului dictator. Ancheta va dura însă cel puţin o jumătate de an, iar procesul propriu-zis, cel puţin un an, a precizat preşedintele Curţii de Apel din Cairo.
Intervievat de cotidianul guvernamental Al Ahram, preşedintele Curţii de Apel din Cairo, Zakaria Salah a declarat că există două scenarii posibile. Astfel, dacă se va dovedi că fostul preşedinte a provocat premeditat moartea manifestanţilor din piaţa Tahrir, el riscă să fie executat, mai precis spânzurat.
În cazul în care nu a existat o premeditare, Hosni Mubarak va fi condamnat la închisoare pe viaţă, pentru că în timpul protestelor din 25 ianuarie-11 februarie au fost ucise nu mai puţin de opt sute de persoane.
Ancheta va dura însă cel puţin o jumătate de an, iar procesul propriu-zis, cel puţin un an, a precizat preşedintele Curţii de Apel din Cairo.
Fostul preşedinte egiptean şi fiii săi, Gama şi Alaa Mubarak au fost plasaţi săptămâna aceasta în detenţie pentru 15 zile, în cadrul anchetei judiciare privind reprimarea protestelor din piaţa Tahrir din Cairo.
În acest dosar, comentează presa egipteană, fostul ministru de Interne, Habib Al Adli, reţinut la rândul său ar putea fi martorul cheie: acesta a declarat deja în faţa anchetatorilor că Mubarak personal i-ar fi ordonat să folosească forţa împotriva protestatarilor.
Fostul preşedinte egiptean, Hosni Mubarak, arestat în cadrul anchetei privind reprimarea sângeroasă a protestelor din Egipt riscă inclusiv pedeapsa cu moartea. Presa egipteană de stat a prezentat scenariile privind posibila condamnare a fostului dictator. Ancheta va dura însă cel puţin o jumătate de an, iar procesul pro