SIF-urile au raportat profiturile si activele pe T1. Vezi cine sta cel mai bine dupa primele trei luni ale anului. Cele patru SIF-uri care au raportat activele nete de la sfarsitul lunii martie au inregistrat cresteri medii in jurul a 0,85%, potrivit datelor compilate de analistii BRD. Astfel, SIF Muntenia (SIF4) a avut cel mai mare avans lunar, de 2,9%, pana la 1,8696 lei/actiune, urmata de SIF Oltenia (SIF5), cu o crestere de 1,9%, pana la 2,8418 lei/actiune, si de SIF Banat-Crisana (SIF1) cu un plus de 0,84%, pana la 2,5428 lei/actiune. SIF Transilvania (SIF3), pe de alta parte, a raportat o scadere a activului net unitar de 1,4% pana la 1,3722 lei/actiune. Avand in vedere ultimele preturi de tranzactionare de ieri, cele patru SIF-uri se tranzactioneaza in medie cu un discount de 51,7% fata de activele nete de la sfarsitul lunii martie, scrie Economic Times.
In articolul "Intarzierea programului Rabla readuce piata auto pe minus", Ziarul Financiar scrie: "Casarea masinilor mai vechi de zece ani a demarat la finele lunii martie, dar rezultatele programului inca nu se vad in vanzari. Vanzarile de autovehicule de pe piata locala au inregistrat un declin de aproape sase procente in primul trimestru al acestui an, la aproape 17.900 de unitati, potrivit statisticilor jucatorilor din piata auto. Scaderea din primul trimestru vine in contextul in care in martie vanzarile de autovehicule au inregistrat un declin de peste 30%, la 7.200 de unitati". Integral in ZF.ro.
Cine sunt vinovati de dezastrul din piata imobiliara: dezvoltatorii, bancile sau clientii? Dezvoltatorii au practicat marje de profit uriase, bancile au acordat credite cu o lejeritate fara precedent, iar clientii s-au indatorat peste puterile lor. In functie de perspectiva din care este analizata aceasta problema, vina poate fi impartita in mod egal tuturor. Omul de afaceri Dan Ioan Popp, pres