De Paşte, aproape toată lumea găteşte tradiţional, aşa că, oriunde vei merge, vei găsi pe masă borş şi mâncare de miel ori clasicul cozonac. Dacă vrei să faci însă o schimbare în meniu şi să-ţi uimeşti invitaţii cu altceva, fă-ţi curaj! Înlocuieşte carnea de miel cu cea de iepure, prepară un altfel de drob şi în loc de pască pune la copt nişte turtă dulce în formă de ouă şi de iepuraşi. Iată câteva reţete delicioase. De Paşte, aproape toată lumea găteşte tradiţional, aşa că, oriunde vei merge, vei găsi pe masă borş şi mâncare de miel ori clasicul cozonac. Dacă vrei să faci însă o schimbare în meniu şi să-ţi uimeşti invitaţii cu altceva, fă-ţi curaj! Înlocuieşte carnea de miel cu cea de iepure, prepară un altfel de drob şi în loc de pască pune la copt nişte turtă dulce în formă de ouă şi de iepuraşi. Iată câteva reţete delicioase.
Iepure la tavă marinat cu vin alb
Ingrediente: un iepure, o ceapă, un morcov, şase căţei de usturoi, două linguri de delikat, patru linguri ulei de măsline, piper, sare, un pahar de vin alb.
Mod de preparare: într-un castron mai înalt se prepară o soluţie marinată dintr-un litru de apă, o ligură de delikat, ceapa tăiată solzişori, rondelele de morcov, usturoiul feliat, sare şi piper. După ce se amestecă, se pune în castron iepurele, fără cap, spălat foarte bine. Se acoperă şi se lasă la frigider până a doua zi. Se scoate într-o sită, ca să se scurgă zeama. Carnea se aşază pe o tavă unsă cu ulei, iar în jurul ei se pun legumele marinate. Se stropesc cu vinul alb şi se introduc în cuptorul bine încălzit, la foc mic, circa 30 de minute. Friptura se stropeşte apoi cu sos din tavă şi se mai introduce 10 minute în cuptor. Se poate servi cu garnitură de cartofi natur, de orez sau cu pere proaspete.
Drob de carne cu legume
Ingrediente: 1 kg carne tocată de pui, 200 g măsline verzi, doi ardei graşi, 300 g ciuperci, o le