Medicii le recomanda pacientilor tratamente pe care ei insisi nu le-ar folosi. Medicii pot alege un tratament diferit in cazul in care ar fi ei insisi pacienti, arata un studiu american. Potrivit cercetarii, multi medici le recomanda pacientilor lor tratamente pe care ei insisi nu le-ar folosi. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au cerut unui numar de 1.000 de medici din Statele Unite ale Americii, de diferite specialitati, sa-si imagineze un scenariu medical si sa aleaga un tratament, informeaza site-ul bbc.co.uk. Cercetatorii au constatat ca atunci cand le-au cerut medicilor sa-si imagineze ca ei sunt pacienti, raspunsurile lor au diferit in mod semnificativ. Cand a trebuit sa decida pentru ei insisi, medicii au fost de departe inclinati sa opteze pentru o terapie cu risc mai mare de deces, dar cu sanse mai bune de supravietuire fara efecte secundare, arata studiul, scrie Gandul.
Cum recunosti alimentele falsificate. In aceasta perioada in care incepem, incet-incet, sa ne indreptam catre o alimentatie mai echilibrata si mai naturala, iar interesul pentru produsele industriale pare sa scada usor, ne lovim tot mai frecvent de o alta problema. Este vorba despre falsificarea alimentelor naturale, de calitate si... mai scumpe. Ajungem astfel ca, in ciuda bunelor noastre intentii de a trece la un stil de viata mai sanatos, sa ne "intoxicam" cu aceleasi E-uri. Cu alte cuvinte, putem primi aceleasi produse de calitate slaba, dar in ambalaje mai frumoase, pe care sunt inscrisi termenii "bio", "natural" sau "organic" si pe bani mai multi. Mai precis, in ultimii ani, a crescut numarul unor produse vandute ca sanatoase si naturale care, de fapt, contin substante ce le stirbesc din calitate sau din care au fost eliminate ingrediente valoroase nutritional. In categoria alimentelor falsificate pot intra de la condimentele la plic si lactate pana l