În ciuda înverşunării de care dau dovadă politicienii, a modului isteric în care pun problemele, avem o perioadă liniştită. Nu se petrece nimic semnificativ, remarcabil, pe scena politică.
Opoziţia unită şi-a legiferat concubinajul şi aşteaptă. Prilej de a fi denumită de putere "monstruoasa coaliţie", o titulatură care de la abdicarea lui Cuza face carieră pe plaiurile mioritice. Termenii trebuie însă nuanţaţi. În 1866, "monstruoasa coaliţie" cuprindea toată floarea politică a României, sătulă de abuzurile lui Cuza, de viaţa sa depravată şi, nu în ultimul rând, de negocierile secrete cu Rusia. Titulatura de "monstruoasa coaliţie" a fost fabricată de Cezar Librecht, "şeful mafiei personale a domnului", dacă putem să-i spunem aşa. Un aventurier belgian, fost chelner şi cel care a condus camarila lui Cuza. Vodă l-a făcut într-o lună, din sublocotenent, colonel, Librecht spunând, conform unei butade a vremii: "mai uşor, Măria Ta, că mă ia ameţeala". Din munca sa la stat a strâns averi colosale şi şi-a construit un Palat la Şosea - actuala Casă a Oamenilor de Ştiinţă (COŞ). După abdicare, Librecht a fost acuzat de delapidare de bani şi alte acte de corupţie. A fost, evident, achitat, semn că nu se petrece nimic nou în politica românească. A murit la Paris, ducând până atunci o viaţă fără griji!
Astăzi, termenul de "monstruoasa coaliţie" este folosit aproape în mod abuziv, din neştiinţă! Voit peiorativ la adresa opoziţiei, deşi unele scene seamănă!
În PDL e linişte şi pace! Mult-disputatele alegeri interne de partid sunt o minunată lecţie de mimare a democraţiei. După semnalul dat de la Cotroceni şi "biletul în alb" primit de Emil Boc, barca lui Vasile Blaga a început să ia apă. Rând pe rând, în bine-cunoscuta onestitate şi con secvenţă românească, foştii aliaţi ai lui Vasile Blaga au trecut cu arme şi bagaje de partea lui Boc! Unii au f