Trei filme cu „Albă ca Zăpada“, două cu „Frumoasa Adormită“ şi unul cu „Hansel şi Gretel“ vor fi lansate în curând, semnalând un nou trend. Filmul „Scufiţa Roşie/ Red Riding Hood“, lansat săptămâna trecută pe ecranele din România, este primul dintr-o serie de pelicule „de basm“, care vin din Cetatea Filmului.
Pentru că poveştile culese odinioară de Fraţii Grimm şi de Charles Perrault sau scrise de Hans Christian Andersen au fost deja adaptate în nenumărate variante - mai ales cele animate şi luminoase de la Disney - este nevoie de o abordare nouă sau nu neapărat a studiourilor de la Hollywood.
Cei mai mulţi aleg să meargă la „rădăcina" basmelor, în trecut, atunci când acestea erau adevărate poveşti de groază menite a-i speria pe copii şi a-i face să se gândească mai bine înainte de a intra în pădure noaptea sau de a accepta dulciuri de la bătrâne care locuiesc în case de turtă dulce.
Malefice, dar superbe
Vannessa Hudgens şi Alex Pettyfer, în „Beastly“
Abordarea nouă este popularea basmelor cu personaje la modă, precum Lupul din „Scufiţa Roşie", care a fost transformat în vârcolac, iar Scufiţa (interpretată de actriţa Amanda Seyfried) este o tânără rebelă care vrea să fugă cu tăietorul de lemne, din sat. O altă tehnică populară este concentrarea pe personajul negativ al basmului, ca în proiectul „Maleficent", în care este vorba despre ursitoarea rea din „Frumoasa Adormită". Aceste personaje malefice sunt jucate de cele mai populare actriţe de la Hollywood, precum Julia Roberts şi Charlize Theron.
Cel mai recent proiect care a primit undă verde este o „Frumoasă Adormită" cu Haillee Steinfeld, adolescenta de 14 ani care a fost nominalizată la Oscar anul acesta pentru rolul din „Adevăratul curaj", regizat de fraţii Coen. Steinfeld ar juca-o pe adormită, prinţesa Aurora, care, în loc să pice într-un somn de