„Peştera-Padina” ar face legătura prin transport pe cablu între Valea Prahovei şi zona Moieciu - Rucăr - Bran
Proiectul de realizare a unei staţiuni turistice în zona Padina - Peştera din Munţii Bucegi ar putea atrage o sancţiune din partea Comisiei Europene, dacă se dovedeşte că legislaţia va fi încălcată. Coaliţia ONG Natura 2000 România a început din vara 2010 demersurile pentru strângerea de date pentru dosarul de infringement pe cazul Bucegi sit Natura 2000. „Dacă acest proiect va fi implementat, va schimba ireversibil faţa acestui masiv, distrugând până şi ultimul peisaj natural din Bucegi; aceasta este trista realitate”, susţine Erika Stanciu, membru în Consiliul reprezentativ al Coaliţiei ONG Natura 2000 România.
Conform proiectului realizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în zona Padina - Peştera se doreşte amenajarea a peste 5.000 de locuri de cazare în hoteluri, vile şi pensiuni, mai multe pârtii de schi, piscine, ştranduri, capacităţi de transport pe cablu, 2.000 de locuri de parcare, un helioport, sala de sport cu 200 de locuri, un Centru Naţional de pregătire Olimpică, având trambuline de schi, instalaţii complete pentru biatlon şi schi fond, terenuri de sport în aer liber, duşuri, toalete publice şi, nu în ultimul rând, infrastructură rutieră. Noua staţiune ar face legătura prin transport pe cablu între Valea Prahovei şi zona Moieciu - Rucăr - Bran.
Valoarea totală a proiectului, incluzând şi investiţiile pe care autorităţile estimează că le vor face firmele private în zonă, respectiv hoteluri şi restaurante, se ridică la circa 200 de milioane de euro. Din această sumă, circa 17 milioane de euro vor costa pârtiile, iar 35 de milioane de euro ar urma să fie investite în infrastructura rutieră.
Dacă Comisia Europeană va dispune iniţierea procedurii de infringement pe acest caz, proiectul din zonă nu numai că nu va primi