Anonimii care au pus Romania pe Wikipedia. E trecut de miezul noptii si un tip scrie despre Romania. Nu e vreun elev care are referat pentru maine, nici un student la istorie sau un autor pe care il zoreste editura. De fapt, tipul nostru nu are sefi si nu il obliga nimeni sa scrie, termenele-limita si le fixeaza singur. E de "profesie" wikipedist, si-a fixat o misiune din a scrie articole cat mai precise, sustinute de surse, bine ilustrate. Nimeni nu-l plateste pentru asta. Dupa vreo trei luni cu nopti din acestea, a aparut pe Wikipedia articolul despre Romania. Vreo 80% din text a fost scris, acum vreo doi ani, de un tanar de 20 de ani, Tudor Mihaescu. Atunci, abia era la varsta majoratului, scrie EVZ.
Reactii dure ale romanilor dupa reportajul controversat "Romania, SIDA in vene?", realizat de France 2. Un reportaj realizat de postul francez de televiziune France 2 si difuzat in 31 martie 2011 a prezintat imagini socante din cartierul bucurestean Ferentari, o zona cu foarte multi dependenti de droguri. Doi jurnalisti francezi au luat parte la activitatile de rutina ale unei asociatii antiSIDA pentru a realiza ancheta. Jurnalistii Anouk Burel si Matthieu Renier de la France 2 au discutat cu Dan si Cristina, doi dintre voluntari, care viziteaza zilnic diverse locuri din cartier cu o masina incarcata cu circa 10.000 de seringi. De fiecare data, colecteaza o galeata de seringi folosite de tinerii din cartier. In schimb, consumatorilor de droguri le sunt distribuite altele noi, precum si prezervative. In felul acesta, se evita circulatia seringilor in randul celor care locuiesc in zona, anunta Gandul.
Jaf sau destin? Studiu de caz: Sarmizegetusa si Zidul lui Hadrian. "Numai la noi se pot intampla asemenea lucruri!". Este reactia de o resemnare absoluta pe care multi romani au avut-o atunci cand au auzit ce s-a intamplat cu vestigiile istorice de la Sarm