Proiectul de divizare a Hidroelectrica şi de fuziune în vederea constituirii Companiei Naţionale Hidroenergetica rămâne respins în mod irevocabil, potrivit unei decizii de joi a Curţii de Apel Bucureşti. Anterior, și înființarea Electra a fost respinsă.
Astfel, Curtea de Apel a respins joi, 14 aprilie 2011, recursul formulat de Hidroelectrica împotriva hotărârii pronunţate de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 49977/3/2010, potrivit unui comunicat al Hidrosind, unul dintre contestatarii proiectului.
În luna decembrie 2010, la solicitarea salariaţilor din Hidroelectrica, formulată prin avocaţii de la SCA Cincan & Constantin, Tribunalul Bucureşti a declarat nelegal Proiectul de divizare a Hidroelectrica şi de fuziune în vederea constituirii CN Hidroenergetica, apreciind că fuziunea societăţilor din energie, concomitent cu divizarea Hidroelectrica SA, nu poate avea loc.
Anterior pronunţării Curţii de Apel asupra recursului înaintat de Hidroelectrica, instanţa a decis, în luna martie 2011, în mod irevocabil, că nu poate fi înregistrat nici Proiectul de fuziune în vederea constituirii CN Electra.
Sindicatele au câștigat
"În deciziile pronunţate, instanţele de judecată au împărtăşit criticile sindicatelor cu privire la nelegalitatea proiectelor, atât în ceea ce priveşte nerespectarea dispoziţiilor imperative ale legii societăţilor comerciale, prin prisma încercării nelegale a Guvernului de a diviza Hidroelectrica, concomitent cu înfiinţarea prin proceduri de fuziune a două noi companii, cât şi în ceea ce priveşte neevidenţierea corectă, în conţinutul proiectelor, a elementelor de activ şi pasiv ce ar fi urmat să compuna patrimoniul celor două noi societăţi", se menţionează în comunicatul Hidrosind.
"În atare situaţie, cele două mari companii energetice propuse de actualul guvern nu vor mai lua fiinţă, actualul