Din multitudinea de produse de tip fast-food cu care constănţenii obişnuiesc să îşi astâmpere foamea, mai mult sau mai puţin pe fugă, şaorma sau shaworma, cu toate variantele ei, este şi va rămâne întotdeauna unul din alimentele de bază. Acest lucru nu înseamnă neapărat că produsul în cauză este şi cel mai sănătos sau gustos, dar la raportul cantitate/preţ conduce detaşat, capitolul calitate rămânând pierdut undeva în domeniul subiectivului. La întrebarea: „Unde se poate mânca cea mai bună shaworma din Constanţa?", unul dintre răspunsuri poate fi şi „cea la care ajungi în cel mai scurt timp", în această categorie intrând shawormeriile de cartier. Unul dintre localurile cu vechime din cartierul Tomis Nord este şi Fast Food Dimico, unde, alături de meniuri rapide, sandwich-uri şi deserturi, se prepară şi una dintre cele mai consumate shaworma din oraş. Fast-food-ul cu program non-stop de pe strada Cişmelei nr. 18 este zi şi noapte asaltat de clienţii fideli, care fie consumă la faţa locului, atunci când spaţiul de consum limitat la două măsuţe le permite acest lucru, fie direct pe trotuar sau în maşinile personale parcate ostentativ mai mult sau mai puţin pe mijlocul străzii şi aşa înguste.
Deşi am mai cumpărat în trecut produse de la Dimico, preţurile şi serviciile încadrându-se în standardul pentru acest tip de fast-food, ultima experienţă, din acest week-end, m-a adus în pragul unei crize de exasperare. Deşi în meniu sunt specificate clar şi citeţ preţurile şi gramajele aferente fiecărui produs în parte, se pare că realitatea din farfurie nu se potriveşte cu cea din text. Am avut marea surpriză să constat acest lucru după ce am comandat o shaworma „la farfurie", care în meniu costa 10 lei şi care avea un gramaj declarat de 500 de grame. Adică jumătate de kilogram. Probabil fusese cântărită pe altă planetă, cu acceleraţie gravitaţională mult mai mare,