În fiecare zi de marţi cotidianul Zi de zi vă propune o nouă rubrică, realizată de Daniela Şuhanea, consultant de alimentaţie şi stil de viaţă. Întrebările şi sugestiile dumneavoastră sunt aşteptate la adresa de e-mail contact@cabinetuldenutritie.ro . De asemenea, mai multe detalii despre o alimentaţie corectă şi un stil de viaţă sănătos pot fi obţinute accesând site-ul www.cabinetuldenutritie.ro.
Sărbătorile pascale sunt un bun prilej pentru a petrece timp alături de familie şi cunoscuţi, pentru relaxare şi deconectare de atribuţiile zilnice şi, de ce nu, chiar pentru a avea mai multă grijă de propria persoană. Perioada de dinaintea sărbătorilor presupune multe pregătiri: cumpărături, curăţenie şi finalizarea atribuţiilor de la servici pentru a ne putea bucura în linişte şi fără stres de zilele libere de Paşte. E bine ca tot în această perioadă să fim atenţi la modul în care pregătim bunătăţile culinare pentru Paşte, astfel încât, după post să nu ajungem să ne îngrăşăm din cauza mâncărurilor tradiţionale.
Ce să cumpărăm pentru masa de Paşte?
Legumele, fructele, cerealele integrale şi carnea slabă încearcă să fie principalele alimente din coşul tău de cumpărături. Masa de Paşte în familie poate include alimente mult mai sănătoase şi slabe în grăsimi dacă ai grijă la ce alegi de pe rafturile magazinelor. În ceea ce priveşte băuturile ai grijă să nu excluzi apa plată din coşul de cumpărături. În loc de sucuri carbogazoase achiziţionează sucuri 100% naturale cu un aport de zaharuri scăzut sau poţi prepara chiar în casă freshuri din fructe proaspete.
Cum să gătim pentru sărbători?
Dacă ne dorim să ne bucurăm de mâncarea tradiţională de Paşte, dar nici să nu ne îngrăşăm e nevoie să acordăm atenţie în special modului în care gătim şi cum asociem alimentele. Tradiţionalele sarmale pot fi gătite cu carne slabă de vită şi orez brun, astfel r