Din Miercurea Mare şi până în Vinerea Mare, în Piaţa Sfatului din Braşov are loc Târgul Slow Food Roadele Pământului, organizat special pentru perioada sărbătorilor pascale.
Astfel, între 20-22 aprilie, 40 de producători din toată ţara aduc la Braşov bunătăţi tradiţionale cu care să vă umpleţi mesele în Noaptea Învierii.
Printre bucatele specifice acestei sărbători, de la standurile din Piaţa Sfatului nu vor lipsi: drobul de miel, coasta de miel umplută şi friptura de miel pregătite de familia Dumbravă din Rupea, pască şi cozonacii, precum şi prăjitura cu brânză specifică în Maramureş de Paşte.La târgul de produse 100% naturale veţi găsi drob din carne de porc, dar şi tradiţionalul jambon de porc secuiesc, consumat la sărbătorile pascale de maghiari.
De asemenea, specialităţile din vânat, precum pastrama de cerb sau mistreţ, pot înlocui cu succes mielul în meniul de sărbători.
Nelipsite de la târg vor fi şi brânzeturile, turta dulce cu coloranţi naturali, ciocolata de casă, marţipanul, pâinea cu cartofi sau de secară, produsele apicole, pălinca, vinul, conservele, siropurile, uleiul presat la rece, gemurile sau specialităţile italieneşti.
Ediţia de Paşte a târgului va găzdui şi ateliere de creaţie ale tinerilor de la Minisatul Sfantului Andrei (Seminarul Teologic „Dumitru Stăniloae" din Braşov), care în cele trei zile vor încondeia ouă după modele din zona Schei, ţara Bârsei şi Săcele.
Târgul Slow Food va fi deschis în intervalul orar 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire, dacă vremea o va permite.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!
Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos: