Alexandru Tomescu a castigat, in septembrie 2007, dreptul de a canta timp de cinci ani la vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702. Si-a propus ca sunetul celebrei viori sa ajunga in cat mai multe orase din Romania. Anul acesta Turneul National Stradivarius a ajuns la cea de-a patra editie. A evoluat, in acest timp, gustul publicului din Romania pentru muzica clasica? Necesita un astfel de turneu mai multa promovare pentru a aduce oamenii in salile de concert? Exista diferente in ceea ce priveste interesul pentru muzica clasica in orasele mari comparativ cu cele mai mici? Cele mai interesante intrebari vor fi reluate in cadrul emisiunii Bucuresti Punkt Bonn, realizata de HotNews.ro siRadio Deutsche Welle.
Violonistul Alexandru Tomescu a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre impactul concertelor la vioara Stradivarius asupra consumului de muzica clasica in Romania.
Cu o cariera impresionanta, ce se intinde pe 4 continente si peste 30 de tari, Alexandru Tomescu se detaseaza net drept liderul tinerei generatii de violonisti romani.
Palmaresul lui Alexandru Tomescu numara peste 100 de premii I nationale si nu mai putin de 26 de distinctii internationale, la concursuri de prestigiu precum: Niccolo Paganini (Italia), Pablo Sarasate (Spania), Marguerite Long - Jacques Thibaud (Franta) sau George Enescu (Romania).
In luna mai Alexandru Tomescu va porni la drum cu celebra sa vioara, in cel de-al patrulea turneu national Stradivarius in 14 orase din Romania. Ca program a ales cel mai riscant pariu pus vreodata de un violonist: integrala capriciilor de Paganini intr-o singura seara. Mai mult decat atat, concertul va fi dublat de o serie de proiectii video, ce vor metamorfoza practic sala de concert.
Emisiunea "Bucuresti punkt Bonn" se transmite in fiecare vineri, de la ora 17:00, pe HotNews.ro si pe frecventele Deutsch