Târgul Ţăranului, cea mai veche piaţă privată de produse tradiţionale şi locale din România, înfiinţată în anul 2007, este deschisă în zilele de miercuri şi joi, 20 şi 21 aprilie 2011, la The ARK, în str.Uranus nr. 150, din sectorul 5 al Capitalei, anunţă organizatorii. Sursa: Codrin Prisecaru
Publicul este invitat să descopere produse locale şi tradiţionale din carne şi lapte de la Tălmăcel, Tălmaciu (judeţul Sibiu), Fundata (judeţul Braşov), Măriţeia (Suceava), suc de mere de la Pravăţ, prăjituri de casă săseşti din Valea Hârtibaciului, dulciuri maramureşene, pâine cu măsline sau cu nucă de la Creatorii de pâine, verdeţuri, vinuri, tării de la domnul Florescu, produse de la Bârne.
Succesul Târgului Ţăranului a fost copiat de celelalte pieţe din Bucureşti, începând cu pieţele volante din Bucureşti din anul 2008, continuate cu apoi cu pieţele de sfârşit de săptămână de la Muzeul Ţăranului Român din 2009. Începând cu anul 2010, copiile s-u multiplicat, la ASAS, la Academia Militară, la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti, la Muzeul Satului, la Parcul Kiseleff, la Târgul de maşini Autovit, la ROMEXPO şi în ţară în nenumărate locuri.
Târgul Ţăranului este un proiect al Asociaţiei Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman, care şi-a fixat mai multe obiective de la înfiinţare, printre care şi susţinerea produselor locale, renaşterea reţetelor străvechi, a culturii gastronomice româneşti, punerea ei în contextul culturii gastronomice europene.