Daniel Boaje se numara printre cei care au pus umarul la deschiderea restaurantului McDonald's din Piata Unirii, in urma cu aproape 16 ani. Desi de-a lungul timpului in CV-ul lui s-au adaugat mai multe functii si responsabilitati, in diferite companii, managerul a revenit in cadrul lantului american de fast food.
Cum a facut trecerea de la vanzarea de credite de consum la cea de “hamburgeri” si ce planuri are in cadrul McDonald's, afla dintr-un interviu acordat Wall-Street.ro.
Dupa un mandat de circa 15 ani, care l-a facut pe Marian Alecu – fost sef McDonald's – sa fie considerat unul dintre cei mai longevivi manageri de multinationala, operatiunile lantului american de restaurante de tip fast food au fost preluate de un expat. Karen Bishop a preluat carma McDonald's Romania in octombrie 2009, anterior aceasta fiind manager al companiei in Rusia, Ucraina si Belarus. De pe la inceputul lui 2011, Bishop, la origine canadianca, a preluat functia de vicepresedinte al McDonald's Canada.
Daniel Boaje, cel care a condus cea mai mare companie de credite de consum timp de aproximativ un an si jumatate, a facut trecerea de la Cetelem la McDonald's cu o oarecare usurinta. Avantajul sau era acela ca, in urma cu circa 16 ani, cand s-a deschis restaurantul McDonald's Unirii, el a fost acolo.
“Mutarea de la Cetelem la McDonald's nu a fost deloc grea, din contra, poate mai dificil a fost cand am plecat din cadrul lantului american la o companie de credite. De ce? Pentru ca nu exista diferente majore intre aceste doua tipuri de business”, spune el.
Diferenta dintre un hamburger si un credit este aceea ca “un hamburger este format din doua jumatati de chifla care au la mijloc o felie de carne, iar un credit este compus dintr-o cerere de credit, un contract de credit si o adeverinta de venit”.
Chiar daca la McDonald's vinzi o experienta, iar la