„Imigranţi, Franţa blochează trenurile din Italia” (Il Messaggero). „Primii imigranţi tunisieni în Franţa” (Il Sole 24 Ore). „Clandestini, conflictul franco-italian escaladează” (Le Figaro). „Ce să facem cu Muammar Gaddafi?” (New York Times). „În Finlanda populismul străpunge la legislative” (Libération).
Presa internaţională scrie despre tensiunile dintre Italia şi Franţa pe tema imigranţilor clandestini originari din Tunisia.
„Franţa blochează trenurile”, scrie cotidianul de centru-dreapta, Il Secolo XIX: „Autorităţile franceze au suspendat duminică dimineaţa toate trenurile cu destinaţia Franţa. Niciun tren nu a putut prin punctul de frontiera de la Menton”.
„Imigranţi, Franţa blochează trenurile din Italia. Farnesina (MAE italian) protestează, apoi traficul este reluat”, citim în cotidianul Il Messaggero, cel mai citit cotidian din aglomeraţia romană, care precizează că „Parisul a declarat că măsura este temporară iar la orele 19 circulaţia feroviară a fost reluată”.
Il Sole 24 Ore scrie despre „primii imigranţi tunisieni în Franţa”. Agenţia italiană ADNkronos îl citează pe ministrul francez al Internelor, Claude Guéant: „Vom reduce imediat cota de imigraţie de la 200.000 la 180.000”.
Şi presa franceză se ocupă de subiect.
„Clandestini, conflictul franco-italian escaladează”, este de părere Le Figaro.
„Imigranţii tunisieni: tonul urcă între Paris şi Roma”, scrie Le Parisien/Aujourd’hui en France.
„Imigranţi tunisieni: Roma protestează faţă de blocarea trenurilor către Franţa”, citim în Ouest-France.
„Franţa-Italia: Imigraţie şi solidaritate europeană”, este titlul editorialului din cotidianul alsacian Les Dernières Nouvelles d'Alsace: „Bineînţeles, nimeni nu cere ca Europa să devină un culoar de trecere. Textul Schengen nu este de altfel atât de laxist pe cât pretind detractorii săi, deoarece încadrează