Mielul, ouăle, cozonacii şi pasca pe care bucureştenii le pun pe masa de Paşte ajung să coste ca la restaurant. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a face ca la carte toate preparatele tradiţionale pentru sărbătorile pascale.
În pieţe, comercianţii s-au aprovizionat cu produse proaspete pentru a fi siguri că scot profit în această perioadă. Ouăle roşii se dau cu 50 de bani în pieţe şi cu 60 de bani la supermarket. La târgurile de Paşte organizate prin Capitală în săptămâna ce precede Învierea Domnului, comercianţii aduc şi ei diverse preparate potrivite pentru masa de Paşte. „Cozonacul de casă este 20-25 de lei, în funcţie de ce conţine. Am adus cu nucă sau cu rahat. Oamenii cumpără, dar nu exagerează", a spus Valerian Predescu, din Constanţa. Pentru masa de Paşte, vînzătorii au pregătit şi vin pelin. Pentru doi litri de vin de casă, bucureştenii vor plăti 15 lei. Pastrama de oaie, preferată costă 30 de lei kilogramul. „Se cumpără, dar nu în cantitate mare", a spus Ion Iancu, de 43 de ani, comerciant din Sibiu. Pentru un kilogram de brânză de oaie se plăteşte aproximativ 16 lei în piaţă şi în jur de 20 de lei la supermarket. Pasca se vinde cu 12 lei la supermarket, iar ceapa verde cu un leu legătura. Bucătăresele vor mai scoate din portofel câte 3 lei pentru făină, doi lei pentru morcovi, trei lei pentru cartofi, aproape şase lei pentru roşii şi doi lei pentru o legătură de ridichi.
Mielul la preţul de anul trecut
Masa de Paşte este încununată de preparatele din carne de miel. Bucureştenii tradiţionalişti vor plăti peste 20 de lei pentru kilogramul de carne de miel. Pentru cei care vor să fie siguri că fac economie şi anul acesta, s-a deschis astăzi Târgul tradiţioal de miei din Sectorul 4. Oamenii au avut ocazia să-şi aleagă singuri mieii pe care îi vor găti de Paşte. La târg un kilogram de carne de miel costă între 20 şi 22 de lei. „Anul trecu