Timişoreanul a început aclimatizarea pe muntele Makalu, etapă în care corpul este obişnuit treptat cu altitudinile mari, pentru a-şi putea continua în siguranţă ascensiunea, în premieră naţională, spre vârful Lhotse (8.516 metri), din munţii Himalaya. Ajuns la aproape 5.600 de metri, sportivul spune că simte primele efecte ale înălţimii.
Horia Colibăşanu a relatat, astăzi, în cadrul unei emisiuni de la Europa FM, în ce stadiu se află cu expediţia pe care a început-o în 6 aprilie. El a povestit că este aproape de tabără de bază de pe muntele Makalu (8.463 metri), situată la altitudinea de 5.600 de metri şi resimte primele simptome după expunerea la o altitudine mare.
„Deja începe să se simtă altitudinea. La fiecare pas încep să gâfâi tot mai tare. O să urmeze durerile de cap. Dar încerc să mă hidratez cât mai bine. Când voi ajunge sus, voi fi probabil puţin ameţit. Cel mai greu e să faci efort, aici gâfâi când mergi încet, ca şi acasă când alerg în pantă, cu viteză maximă. Acum începe să se îngroaşe sângele, trebuie să luăm aspirină ca să-l păstrăm subţire şi să încercăm să avem răbdare, să nu o luăm prea repede pentru că atunci încep să apară problemele", a spus Horia despre cum înlătură efectele altitudinii asupra corpului său.
CLICK PE POZE PENTRU FOTOGALERIE DE PE ANNAPURNA
Doi dintre colegii săi de expediţie au avut probleme şi mai mari. Unul dintre spanioli are probleme cu stomacul şi nu a început urcarea pe Makalu, iar un georgian a fost nevoit să renunţe la expediţie, din motive profesionale. „Un georgian, care este şi parlamentar a renunţat la expediţie pentru că preşedintele ţării sale l-a chemat acasă pentru nişte probleme urgente. A trebuit să se întoarcă după drumul de o săptămână aici", a mai adăugat Colibăşanu.
CLICK PE POZE PENTRU FOTOGALERIE DIN VÂRF, PE ANNAPURNA
Sportivul a mai spus că va rămâne în tabăra