Zeci de persoane s-au înghesuit în această dimineaţă să cumpere miei în viu din Piaţa Chiriac, unde se află singurul punct de sacrificare autorizat din oraş. Preţul unui kilogram de miel variază de la 13 lei în viu până la 27 lei în supermarketuri.
Mielul s-a dovedit scump la vedere astăzi, în prima zi în care s-a permis sacrificarea în punctul amenajat în Piaţa Chiriac. Zeci de oameni care aflaseră că vânzarea începe de astăzi s-au înghesuit încă de la prima oră pe lângă puţinii vânzători. „Mie mi se pare foarte scump. Păi ăştia îl iau de la Segarcea cu 7 lei în viu şi ni-l dau nouă cu 13 lei? Asta e speculă!”, a spus Ion Tecuceanu, unul dintre curioşii care au vrut să afle preţul unui kilogram. Cumpărătorii unui miel viu au fost nevoiţi să achite şi taxa de sacrificare de 11 lei. Chiar dacă majoritatea craiovenilor care stăteau astăzi la coadă pentru un miel ne-au spus că preţul li se pare mare, nu au lipsit muşteriii, „stocul” de miei epuizându-se imediat, spre nemulţumirea potenţialilor clienţi. „O să mai vină, ia să vedeţi că joi şi vineri o să fie maxim 10 lei, că o să rămână altfel cu mieii”, ne-a spus Maria Stăroiu.
Preţul unui kilogram de miel: 23 de lei
Dacă în Piaţa Chiriac oferta nu a fost una prea generoasă, în hala din Piaţa Centrală era carne de miel la discreţie. Preţul era unul unic în galantar: 23 de lei şi cam piperat, ne-au spus craiovenii care au dat de dimineaţă un raid prin piaţă pentru a vedea preţurile. Un kilogram de organe de miel se vinde cu 20 de lei iar prapurele costă 5 lei pe bucată. În hipermarketuri, preţul unui kilogram de miel este de 27 de lei, aşa că gândiţi-vă bine înainte de a cumpăra. Dacă totuşi preţurile vi se par prea mari, puteţi cumpăra miel şi de pe internet. Forumurile craiovene s-au umplut în ultimele zile de anunţuri privind vânzarea de miei în viu, iar un kilogram nu costă mai mult de 10 lei. E