• "Am dat o amenda de 600 lei la o carmangerie care nu avea autorizatie pentru masina cu care transporta produsele, o alta amenda de 600 lei la un magazin alimentar care avea probleme de igiena si o amenda de 1.200 lei unei persoane fizice care vindea produse alimentare provenite din unitati neautorizate", a declarat Mircea Susnea, directorul DSVSA
Actiunile de control declansate de institutiile statului la magazinele cu produse alimentare vor continua chiar si in zilele de Paste. Potrivit reprezentantilor Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC), pe 23 si 25 aprilie vor fi efectuate mai multe controale la unitatile de alimentatie publica ce vor functiona in zilele respective, pentru a verifica modul de comercializare a alimentelor cumparate de ieseni cu precadere in perioada sarbatorilor. "Din controalele facute pana acum au reiesit mai multe elemente comune intalnite la firme, pentru care am aplicat sanctiuni. Astfel, se comercializeaza peste fara eticheta, ceea ce face aproape imposibila identificarea produsului. Concret, nu se pastreaza eticheta de pe baxul cu peste, astfel incat nu se mai stie nici producatorul, nici termenul de valabilitate a produsului. De asemenea, pulpele de pui vrac sunt decongelate pentru a fi transferate in pungi, dupa care sunt recongelate. Acest lucru schimba, practic, regimul termic de pastrare a carnii", a explicat Daniel Piftor.
Stafide si margarina expirate
Comisarii CJPC au facut in aceasta luna 262 controale, care au vizat produsele alimentare si nealimentare, dar si prestarile de servicii catre populatie. In total, au fost aplicate amenzi de 122.700 lei, pentru ca au fost descoperite numeroase incalcari ale legislatiei. Saptamana trecuta, in numai trei zile, au fost date amenzi de 18 mii lei si au fost retrase din galantare produse de 1.300 lei. Controalele au vizat fir