Producătorii vor veni cu coaste de miel umplute sau cu pastrama de cerb, dar nu vor lipsi nici cozonacii, pasca sau plăcintele
Începând din Miercurea Mare şi până în Vinerea Mare, în Piaţa Sfatului, începând de la 10.00 se redeschide Târgul Slow Food, ediţia specială de Paşte. 40 de producători din toată ţara vor aduce bunătăţi tradiţionale cu care să vă umpleţi mesele în Noaptea Învierii. Dintre bucatele specifice acestei sărbători, nu vor lipsi de la standuri drobul de miel, coasta de miel umplută şi friptura de miel, pasca şi cozonacii, precum şi prăjitura cu brânză care se mănâncă în Maramureş de Paşte.
La târg veţi găsi şi drob din carne de porc, dar si tradiţionalul jambon de porc secuiesc, consumat la sărbătorile pascale de maghiari. Specialităţile din vânat, precum pastrama de cerb sau mistreţ pot înlocui cu succes mielul în meniul de sărbători. Nelipsite de la târg vor fi şi brânzeturile, turta dulce cu coloranţi naturali, ciocolata de casă, marţipanul, pâinea cu cartofi sau de secară, produsele apicole, pălinca, vinul, conservele, siropurile, uleiul presat la rece, gemurile sau specialităţile italieneşti.
Noutăţile acestei ediţii vor fi sucul de mere bio, adus din Miercurea Ciuc şi turta dulce făcută după o reţetă din zona Bonţida.
De asemenea, la această ediţie organizatorii au pregătit şi un „food corner”, unde vizitatorii se vor putea delecta cu preparate româneşti de post sau de dulce, dar şi cu reţete din bucătăria libaneză.
Piaţa este deschisă în intervalul orar 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire, dacă vremea o va permite.
Următoarea ediţie va avea loc între 30 aprilie -1 mai 2011, cu ocazia Zilelor Braşovului.
Târgul va găzdui atelierele de creaţie ale tinerilor de la Minisatul Sfântului Andrei, care în cele trei zile vor încondeia ouă după modele din zona Schei, ţara Bârsei ş