Felicia Ciuculescu s-a născut în urmă cu 25 de ani într-un sătuc din judeţul Hunedoara. Acum, lucrează în cercetarea celulelor stem cu cei mai mari specialişti ai lumii şi a fost admisă la şcoala postdoctorală de la Harvard.
Tânăra cecetătoare româncă s-a născut în satul hunedorean Poiana Răchiţelii, într-o familie modestă, tatăl este învăţător în sat. Experienţa acumulată, modul de viaţă şi condiţiile din satul natal au avut impact asupra Feliciei, motivand-o mai apoi în toate etapele vietii. A absolvit Colegiul de Informatică în Hunedoara şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara. Muncind foarte mult şi fiind serioasă, studenta a fost remarcată de profesor doctor Carmen Panaitescu Bunu, cadru didactic la UMFT, şi şef al Departamentului de Fiziologie din cadrul universităţii. „M-a uimit capacitatea şi dăruirea ei de muncă, dublată de o dragoste faţă de oameni. Urma toate cursurile şi stagiile, dar mergea şi în spital, unde stăteam uneori până la 10 seara”, a spus Carmen Panaitescu Bunu.
Atrasă în cercetare
După un an petrecut lângă profesorul Carmen Bunu, Felicia a trecut la un nivel superior, fiind admisă la trei burse de vară la Institutul de Cercetare din Frankfurt am Main, Germania. Condiţiile de muncă din Germania, echipa şi oportunităţile ivite au stimulat-o pe Felicia, care a muncit mult, iar eforturile i-au fost răsplătite. Profesorii au inclus-o în echipa de cercetare, participând la cel mai mare congres pe problema celulelor stem, organizat în SUA. „Aşa cum, în ţară am avut-o mentor pe doamna Profesor Doctor Carmen Bunu, în Germania, în toţi aceşti ani, domnul Profesor Doctor Reinhard Henschler mi-a fost mereu alături apreciind rezultatele cercetărilor mele. Sfaturile domniei sale mi-au fost de mare folos şi m-au ajutat să deschid noi ferestre spre cunoaştere. Îi voi fi mereu recunoscătoare”, a spus Felicia