SUA au închis giganţii mondiali ai pokerului online şi anchetează 11 persoane pentru fraudă şi spălare de bani
În România, aceleaşi firme continuă nestingherite să opereze prin intermediul off-shore-urilor fără să plătească impozite
Pentru ca acestea să opereze legal, statul ar trebui să le ofere un mediu fiscal favorabil
Site-urile de poker câştigă în fiecare zi adepţi în România, în special cele cu Texas Hold'em, cel care a creat o isterie generală la nivel global, în rândul iubitorilor de poker. Dacă până acum doi-trei ani pokerul online era cunoscut doar între pasionaţi, în prezent campaniile de promovare extrem de agresive şi posibilitatea relativ simplă de a câştiga bani au ridicat numărul utilizatorilor la cifre impresionante.
Potrivit unei estimări realizate anul trecut de revista Capital, aproximativ 500.000 de români jucau poker pe Internet. Potrivit aceleiaşi surse, site-urile de profil care activează în România au generat un rulaj de 500 de milioane de euro. Ce a ajuns în vistieria statului? Nimic. De ce? Pentru că acestea nu sunt înregistrate la Registrul Comerţului în România, fiecare deţinând autorizaţii offshore.
În lume sunt trei mari companii care deţin site-uri de tip cazino. La noi sunt activi doi mari pariori: Pokerstars şi Full Tilt Poker.
Astfel de site-uri deţin autorizaţii în ţări precum Malta sau Gibraltar, unde regimul fiscal le oferă un mediu favorabil, dar activităţile şi le desfăşoară în alte ţări, au explicat surse din piaţă pentru Curierul Naţional.
Interzişi în SUA, prosperi în alte ţări
Cele mai mari trei site-uri de profil de la nivel global au fost închise în Statele Unite ale Americii (SUA), de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi de Departamentul de Justiţie. Unul dintre cei care activează în domeniu a fost prins de autorităţile americane, iar acesta a "aruncat pis