În timp ce în alte judeţe şi în Capitală mieii sunt deja în pieţe, la Braşov de abia au fost amenajate tarabele pentru ciobani care, de miercuri, îşi vor putea aduce cârlanii. Nici măcar supermarketurile nu s-au aprovizionat, preferând să o facă pe ultima sută de metri
n Liviu CIOINEAG şi Cristina BĂILĂ
Nu mai „paştem” miei până miercuri. Braşovenii trebuie să-şi pună poftă-n cui cel puţin cât vine vorba de aprovizionarea de Paşte. În timp ce în Capitala şi în alte judeţe s-au organizat locuri în pieţe, de unde localnicii îşi puteau alege mielul pentru a fi sacrificat, la Braşov desfacerea animalului pascal va începe abia de mâine. Un pic cam târziu - după părerea braşovenilor. „În mod normal carnea se ţine la macerat câteva zile să nu mai fie aşa aţoasă. Dar dacă-l luăm de mâine, până îl tranşăm, până în pregătim, se face joi. Acum vom vedea şi ce găsim, la ce preţuri”, ne spune o gospodină. Dacă unii sunt dispuşi să scoată din buzunar măcar de-o pulpă de miel pentru o friptură, alţii nici măcar nu se gândesc la o asemenea delicatesă. „E scumpă, de unde să scot eu atâţia bani. Toate s-au scumpit, nu ştiu ce mai pun pe masă de Paştele ăsta”, se plânge o pensionară.
Detalii în sectiunea Fapt Divers, sub titlul „De miercuri, mieii se vor vinde în pieţele agroalimentare” În timp ce în alte judeţe şi în Capitală mieii sunt deja în pieţe, la Braşov de abia au fost amenajate tarabele pentru ciobani care, de miercuri, îşi vor putea aduce cârlanii. Nici măcar supermarketurile nu s-au aprovizionat, preferând să o facă pe ultima sută de metri
n Liviu CIOINEAG şi Cristina BĂILĂ
Nu mai „paştem” miei până miercuri. Braşovenii trebuie să-şi pună poftă-n cui cel puţin cât vine vorba de aprovizionarea de Paşte. În timp ce în Capitala şi în alte judeţe s-au organizat locuri în pieţe, de unde localnicii îşi puteau alege