Chiar dacă punctul de sacrificare a mieilor din Piaţa Cuza Vodă din Târgu-Mureş este autorizat pentru funcţionare încă din 12 aprilie, din lipsa ciobanilor care să-şi vândă mieii în piaţă acesta a devenit funcţional doar în cursul zilei de ieri, când primul crescător de oi, din localitatea Sâncraiu de Mureş şi-a făcut apariţia în piaţă. Preţul de vânzate a cârnii de miel în viu a fost de 12 lei kilogramul, iar cei care au optat pentru acest preţ, au trebuit să mai scoată din buzunar încă 17 lei, taxa de tranşare percepută la punctul autorizat pentru sacrificarea mieilor din Piaţa Cuza Vodă.
Preţuri mari pentru pensionari
Chiar dacă miniabatorul întruneşte toate condiţiile sanitar- veterinare de funcţionare, calitatea serviciilor oferite celor care şi-au cumpărat un miel viu, i-a nemulţumit pe unii clienţi. Este şi cazul unei pensionare din Târgu-Mureş, care s-a arătat nemulţumită de serviciile asigurate de cei care asigură activitatea punctului autorizat pentru sacrificare a mieilor. „Sunt văduvă şi de sărbători eu pregătesc pentru copiii mei masa de Paşte. Pentru această masă trebuie să cumpăr miel, indiferent la ce preţ, încă de pe acum, deoarece urmează şi alte pregătiri, cu cozonacul şi cu cele necesare. Credeam că s-a deschis deja târgul de miei, dar acest lucru s-a întâmplat abia marţi. Am fost prima cumpăratoare la carnea de miel viu, la un preţ de 12 lei kilogramul. Am luat un miel de 15 kilograme, apoi l-am dus de mi l-au tăiat pentru care am plătit 17 lei, ceea ce mi se pare foarte scump, plus blana le rămâne lor. Preţul de la cioban nu mi se pare extraordinar de mare, deoarece şi ei au multe de lucru cu creşterea lor. Ceea ce mă deranjează este lipsa de organizare a celor care sacrifică miei, şi dacă nu insistam nici acum cred că nu aveam cumpărat nici un miel. Organizarea lasă de dorit, nu preţul de 12 lei kilogramul viu mă deranjează ci