Ioana Ciocan alături de mai mulţi artişti plastici au redecorat de mai multe ori soclul unde o dată a stat statuia lui Lenin. În cadrul evenimentului intitulat ”Proiect 1990”, tinerii au pus pe rând pe soclul din faţa Casei Presei Libere ba pe Lenin din ciocolată, ba o valiză cu praz şi covrig ori diverse lucrări din polistiren. Ioana Ciocan alături de mai mulţi artişti plastici au redecorat de mai multe ori soclul unde o dată a stat statuia lui Lenin. În cadrul evenimentului intitulat ”Proiect 1990”, tinerii au pus pe rând pe soclul din faţa Casei Presei Libere ba pe Lenin din ciocolată, ba o valiză cu praz şi covrig ori diverse lucrări din polistiren.
Astăzi a fost montată o statuie care reprezintă un om ce stă cu capul în jos, într-o cuşcă. Poată numele ”Unde suntem?” şi îi aparţine artistului Ionuţ Barbu care face astfel referire la trista situaţie a românilor, care încă sunt prinşi într-o Românie balcanico-comunistă, cu un vag iz european. Lucrarea va sta pe soclul din faţa Casei Presei Libere mai multe zile.
Acum o lună, timp de câteva ore, a fost montată instalaţia modulară „Scînteia”. Lucrarea care aparţine artistului Aurel Tar, dorea să amintească trecătorilor de faptul că în clădirea din Piaţa Presei Libere s-a realizat revista Scânteia. Aurel Tar a îmbrăcat soclul în polistiren, transformându-l, după cum ne-a spus, "într-o galerie de artă nonconformistă". "E o galerie mobilă pe care am reprodus scrisul ziarului Scânteia şi l-am pus aici. Că mulţi încă zic Casa Scânteii, în loc de Casa Presei Libere", ne-a mai spus Aurel. Soclul a rămas "îmbrăcat" aşa circa o oră.
La sfârşitul anului trecut, bucureştenii au putut vedea pe soclu o valiză stilizată care avea în ea un covrig, praz, un cap de porc şi unul e câine, toate realizate din polistiren. Tema lucrării a fost ”Visul Românesc”. Românii au participat la un sondaj realizat pe inte