Expoziţii cu vânzare, demonstraţii culinare, şcoală de tradiţii pentru copii şi tineret, distracţii şi concursuri pentru copii, concerte folclorice şi multă voie bună, iată atracţiile Târgului Tradiţional de Florii şi de Paşte din Bucureşti. Tărgul de Florii s-a organizat la sediul Penny Market XXL Pantelimon, în perioada 14, 15 şi 16 aprilie, iar Târgul de Paşte se organizează zilele acestea, între 18 şi 23 aprilie, la Mall Grand Arena, în Berceni.
De toate pentru toţi
La Târgul de Paşte l-am întâlnit pe Dan Mărgineanu, care a adus produse din carne şi brânză din Braşov, de la producătorul Marin Lefru. Cei prezenţi pot cumpăra cârnaţi ardeleneşti, telemea proaspătă de oaie, drob de casă, pastramă de berbecuţ, cotlet haiducesc, coastă haiducească, coastă afumată şi multe alte bunătăţi. "Ne interesează să ne promovăm produsele, să-i vedem pe oameni mulţumiţi şi mai puţin profitul. Nu vrem să ne îmbogăţim peste noapte”, a spus Dan Mărgineanu.
La câţiva paşi de aceste produse se află Magda Zăbet din Sfântul Gheorghe cu lucrări de mână. "Am îmbrăcăminte pentru copii, feţe de masă, mileuri şi broderii populare. Am făcut şi jucării cu croşeta, pe care le-am umplut cu vată. Pot documente cu bătăturile pe care le am”, afirmă tanti Magda. Ea le face acasă şi umblă cu ele prin târguri: "Eu le lucrez, eu le comercializez”, ne spune artizanul care face parte din Asociaţia Artiştilor Populari şi a Meşteşugarilor din judeţul Covasna. De la ea aflăm că de copil i-a pus mama andrelele în mână şi de atunci face numai unicate, pentru că se plictiseşte să repete acelaşi model.
Ioan Şchiopu a venit tocmai din Botoşani, din satul Stăuceni. El a adus pentru bucureşteni cozonac domnesc, miel din cocă de cozonac, chec cu cacao şi nucă, pască din ciocolată sau cu brânză dulce, nuci umplute cu gem de prune, cornuleţe fragede cu rahat, biscuiţi de casă,