Al. Gh. Donescu a administrat Capitala din martie 1934 până la 5 ianuarie 1938. În timpul mandatului său s-a parcelat actualul cartier Primăverii, s-au ridicat mai multe clădiri publice importante și biserici și a fost inaugurată Grădina Botanică.
SONDAJ Ce-au făcut cei 81 de primari pe care i-a avut Bucureștiul? Alege-l pe cel mai bun
Cine-a dărâmat Bucureștiul pentru a-l mulțumi pe dictator?
Al.Gh. Donescu ajunge în fruntea administrației Capitale ca primar general în martie 1934 și timp de patru ani s-a dovedit un edil de ispravă. La începutul mandatului său, se fac tot felul de statistici care sunt folosite pentru reconfigurarea bulevardelor din zona Victoriei, Romană, Universitate, intens circulate.
Parte a acestor statistici rutiere, istoricii menţionează, de exemplu, că, la data de 26 mai 1934, în numai o oră, prin Piața Universității au trecut 1.490 de vehicule, mai mult de jumătate spre Unirii.
Cum a reuşit un general de cavalerie să rezolve problema traficului şi a locuinţelor sociale în Bucureşti?
În anul 1935, la inițiativa primarului Donescu, Primăria Capitalei donează aviației civile un avion sanitar.
Luna Bucureştilor
Edilul a venit cu o idee care i-a pus pe bucureșteni la muncă, dar le-a oferit și distracție în momentul în care s-a decretat „Luna Bucureștilor“, sărbătorită de la 9 mai și până la 9 iunie.
Citește și:
Cine-a fost dezvoltatorul imobiliar care i-a forţat pe bucureşteni să se spele şi pe subalterni să nu ia şpagă?
Boierul-ziarist care a adus tramvaiul electric în Bucureștiul lui Caragiale
Cine a fost „Nababul", latifundiarul putred de bogat ajuns edil-șef de două ori?
Evenimentele au fost gândite astfel încât să includă şi inaugurarea proiectelor administrației, dar au fost dedicate și evenimentelor culturale și artistice, astfel încât mun