Astăzi reprezentanţii Guvernului au semnat primele 70 de contracte de finanţare nerambursabilă pentru tinerii întreprinzători. Potrivit Andreei Paul Vass, între primii 70 de beneficiari nu s-a aflat niciun sălăjean, dar două proiecte trimise din Sălaj vor fi semnate în perioada imediat următoare.
70 de tineri din mai multe judeţe ale ţării au primit, astăzi, din partea reprezentanţilor Guvernului „undă verde” pentru înfiinţarea de microîntreprinderi. Din păcate, pe lista beneficiarilor care se pot bucura de o finanţare de nerambursabilă de 10.000 de euro din partea Guvernului nu se află niciun tânăr din Sălaj.
„Asta nu înseamnă că tinerii sălăjeni trebuie să dezarmeze. Aşteptăm în continuare proiectele lor. Mai mult, există deja două proiecte, ale SC CASA ROXANA SRL-D si SC MICALIRO FAM SRL-D, ale caror dosare sunt evaluate si care asteapta semnarea contractelor. Prin semnarea primelor 70 de contracte am demonstrat că „Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri” este cât se poate de serios şi că încercăm să venim în sprijinul tinerilor care vor să se implice în afaceri”, explică sălăjeanca Andreea Paul Vass, consilier de stat în Guvernul Boc.
Potrivit documentulelor care reglementează înscrierea în acest program, beneficiari ai sprijinului guvernamental sunt tinerii debutanţi în afaceri, cu vârsta de până la 35 de ani, care nu au mai deţinut calitatea de acţionar sau asociat în vreo firmă.
Microîntreprinderea aparţinând întreprinzătorului debutant beneficiază de următoarele facilităţi:
a) acordarea de către A.I.P.P.I.M.M. a unei alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro sau echivalentul în lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinanţare. Alocaţiil