Avem doar două stadioane moderne în construcţie, iar infrastructura rutieră este dezastruoasă
Acum Bucureştiul nu poate caza decât o treime din capacitatea National Arena
Dumitru Dragomir: Dacă ne aliem cu Ungaria şi Serbia, poate avem o şansă
Duminică a avut loc ziua porţilor deschise la noul Stadion Naţional din Bucureşti. Peste 20.000 de oameni s-au avântat către noua arenă din Capitală. La Cluj-Napoca se ridică o altă bijuterie de stadion de 5 stele construită cu o sumă rezonabilă. După care ne-am adus aminte că şeful fotbalului românesc şi membru executiv în forurile de la Nyon, Mircea Sandu şi-a reiterat dorinţa de a găzdui singur sau împreună cu un vecin Campionatul European de Fotbal 2020 sau 2024.
Să aruncăm o privire la ce poate oferi România pentru un turneu final. La ora actuală, aproape nimic.
Dacă până în 2000 nici FIFA, nici UEFA nu dădeau turnee finale fără infrastructură, în noul mileniu cele două foruri supreme în fotbal au ajuns să fie de acord să-l dea şi pe stadioane promise. Un lucru este cert: pe unde au trecut în ultimul deceniu campionatele mondiale şi europene de fotbal au lăsat o moştenire cu greu realizabilă în orice altă formă. Stadioane, autostrăzi, hoteluri şi o mulţime de oameni care au dorit să se întoarcă în aceleaşi locuri şi cu altă ocazie, adică au lăsat şi o destinaţie turistică. Acestea sunt doar câteva motive pentru care şi România ar trebui să se implice în organizarea unui astfel de eveniment. Plus potenţialul de a crea o nouă generaţie de sportivi. În fiecare ţară efectul de atragere a copiilor către sport a fost unul uriaş. Indiferent că a fost vorba de turnee de fotbal sau evenimente olimpice.
Marea problemă a României este că a cam pierdut trenul pentru a putea organiza singură un asemenea eveniment. Campionatul Mondial cere prea multe sacrificii, iar Olimpiada a lăsat urme adânci