Un studiu britanic arată că regimul alimentar pe care îl adoptă o mamă atunci când este gravidă poate afecta ADN-ul copilului, informează BBC. Conform studiului, care va fi publicat în publicaţia Diabetes, un consum scăzut de carbohidraţi în timpul sarcinii afectează structura ADN-ului copilului în aşa fel încât acesta va fi predispus la îngrăşare mai târziu.
Cercetătorii au luat probe din pântecul mamelor, din cordonul ombilical şi au căutat markeri epigenetici. Aceştia arată că schimbarea regimului de alimentaţie afectează genele. Studiul indică o legătură între markerii epigenetici şi copiii care suferă de obezitate la vârste de 6-9 ani. Schimbările au fost detectate în gena RXRA care produce un receptor pentru vitamina A. Aceasta influenţează felul în care celulele procesează grăsimile.
Oamenii de ştiinţă le sfătuiesc sfătuiesc pe mame să mănânce cât mai sănătos şi să aibă grijă de alimentaţia copilului lor. Astfel, diabetul şi bolile de inimă care sunt deseori asociate cu obezitatea pot fi prevenite.
Un studiu britanic arată că regimul alimentar pe care îl adoptă o mamă atunci când este gravidă poate afecta ADN-ul copilului, informează BBC. Conform studiului, care va fi publicat în publicaţia Diabetes, un consum scăzut de carbohidraţi în timpul sarcinii afectează structura ADN-ului copilului în aşa fel încât acesta va fi predispus la îngrăşare mai târziu.
Cercetătorii au luat probe din pântecul mamelor, din cordonul ombilical şi au căutat markeri epigenetici. Aceştia arată că schimbarea regimului de alimentaţie afectează genele. Studiul indică o legătură între markerii epigenetici şi copiii care suferă de obezitate la vârste de 6-9 ani. Schimbările au fost detectate în gena RXRA care produce un receptor pentru vitamina A. Aceasta influenţează felul în care celulele procesează grăsimile.
Oamenii de ştiinţă le sfătuiesc sfătuiesc pe m