Deşi sacrificarea mieilor a fost aprobată de ieri, azi de dimineaţă centrul slătinean era gol, comercianţii aşteptând cu marfa în drum. Nici carmangeriile nu se întrec în oferte, majoritatea celor din Slatina nepunând anul acesta la vânzare carne de miel, ci doar organe.
Cât ne costă masa de Paşte anul acesta? Află aici preţurile la carne de miel, cozonac şi ouă
Produsele tradiţionale de Paşte – carnea de miel, ouă şi cozonac sunt la mare căutare în această perioadă. Gospodinele au început deja aprovizionarea, însă se confruntă cu dificultăţi în a-şi găsi marfa dorită. Dacă în ceea ce priveşte achiziţionarea ouălor pe care să le vopsească nu sunt probleme, acestea fiind puse în vânzare în magazine sau pieţe, carnea de miel şi cozonacii sunt la mare căutare.
La punctul de sacrificare, clienţii se interesează, dar încă nu pot cumpăra
Mieii sacrificaţi se lasă aşteptaţi
Slătinenii care nu doresc să cumpere un miel întreg în viu, pot merge de astăzi la abatorul deschis la Strehareţi, lângă fostul Vinalcool, singurul loc autorizat pentru sacrificare, tăierea mieilor în gospodărie fiind aprobată numai pentru consumul propriu. Deşi directorul Direcţiei Sanitare Veterinare Olt Veronel Bolborea declară că punctul de sacrificare a fost aprobat de ieri, iar pe uşă programul indică faptul că hala este deschisă de astăzi, începând cu ora 8,00, şi până sâmbătă la ora 13,00, nici urmă de miei tăiaţi. „Au deschis porţile, au venit comercianţii, iar nouă ni se spune să venim mâine să cumpărăm, că nu e medicul veterinar aici. Am venit degeaba”, spune Maria Vişel. Nemulţumiţi sunt şi comercianţii. „Au venit clienţii, se uită la animale, dar nu pot cunmpăra că nu s-a dat drumul la tăiere. Stăm cu marfa în soare”, spune Crinu Gherasie.
Mieii îşi aşteaptă tăierea la poarta abatorului
Dacă la abator slătinenii