Peste 150 de persoane au participat la procesiunea religioasă organizată de către Biserica Greco-Catolică. Credincioşii au refăcut "Drumul Crucii" din Piaţa Unirii şi până la Biserica Schimbarea la Faţă, pe Bulevardul Eroilor.
VEZI AICI O GALERIE FOTO DE LA EVENIMENT
Participanţii la procesiune s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, alaiul având în frunte trei tineri, dintre care unul l-a reprezentat pe Iisus Hristos, purtând o cruce lemn şi fiind încadrat de ceilalţi doi, îmbrăcaţi în soldaţi romani. La manifestare a participat şi PS Florentin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, alături de alţi trei preoţi.Pe parcursul deplasării spre Catedrala "Schimbarea la Faţă" de pe Bulevardul Eroilor, participanţii la "Drumul Crucii" au intonat cântece religioase şi s-au rugat.
Tradiţie bisericească veche
PS Florentin Crihălmeanu a declarat că procesiunea reprezintă una dintre cele mai vechi tradiţii ale bisericii creştine. "Calea Sfintei Cruci este una dintre cele mai vechi tradiţii ale bisericii creştine, prin care s-a dorit refacerea drumului pe care Mântuitorul nostru Iisus Hristos l-a făcut în momentul patimilor. Noi, creştinii, ţinem ca în această Săptămână Mare să refacem alături de Iisus Hristos, în mod spiritual, Drumul Crucii, simbol al celor care doresc să îl urmeze pe Mântuitor", a spus PS Florentin Crihălmeanu. La intrarea în Catedrala "Schimbarea la Faţă", fiecare participant s-a închinat la crucea de lemn pusă în faţa altarului, fixând pe ea o mică cruce din hârtie primită la începutul traseului urmat prin oraş. „Simbolic, prin acest gest, fiecare om este invitat să-I dea Domnului povara propriei vieţi, să unească crucea sa cu cea a Mântuitorului. Iisus a luat asupra Sa crucea vieţii fiecărui om", a spus episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla.