De anul viitor, fabrica Continental din Timişoara îşi va mări capacitatea prin finalizarea unei unităţi ce procesează amestecul primar pentru producţia cauciucurilor. Pedro Carreira a dat plajele din Brazilia pe iernile geroase de la noi şi a fost de faţă când anvelopa Continental cu numărul 100 de milioane a fost produsă la Timişoara.
În urmă cu aproape şase ani, portughezul Pedro Carreira (46 de ani) privea mândru cum iese de pe liniile de producţie din Camaçari primul cauciuc fabricat în Brazilia de gigantul german Continental. Unitatea din Brazilia a reprezentat a doua investiţie de tip greenfield a Continental în domeniul producţiei de cauciucuri destinate autoturismelor, după cea deschisă la Timişoara la sfârşitul anilor '90. Fabrica timişoreană dispune de o suprafaţă de peste 160.000 de metri pătraţi, activităţile curente fiind derulate pe 60% din aceasta.
Pentru Carreira, funcţia de director general în cadrul fabricii sud-americane era prima experienţă internaţională din cariera sa, după ce urcase în aproape 20 de ani toate treptele ierarhice, de la funcţia de inginer până la cea de director de producţie al fabricii de anvelope Continental de la Lousada, Portugalia, una dintre cele mai mari din portofoliul grupului.
Investiţii de jumătate de miliard de euro
În România, Continental, un grup cu afaceri de 26 de miliarde de euro anual, este prezent atât prin divizia de anvelope, cât şi prin cea de componente auto. În cei 11 ani de activitate pe piaţa locală, cele 11 entităţi pe care nemţii de la Continental le controlează aici (printre care se află fabrici, dar şi mai multe centre de cercetare) au implicat investiţii cumulate de aproape jumătate de miliard de euro şi au împreună aproape 10.000 de angajaţi.Gigantul german deţine opt unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Arad şi Iaşi.