UPDATE 4 Ministerul Transporturilor salută aducerea în ţară a lui Necolaiciuc "MTI apreciază că repatrierea lui Mihai Necolaiciuc creează premisele pentru scoaterea la lumină a adevărului despre devalizarea căii ferate în România. Reamintim că faptele pentru care este acuzat Mihai Necolaiciuc datează din perioada 2001-2003, când datoriile CFR SA au crescut de la 193 milioane de lei (anul 2000) la 1,2 miliarde de lei în 2003", se arată într-un comunicat de presă de miercuri al ministerului. De asemenea, reprezentanţii Ministerului Transporturilor precizează că stau la dispoziţia instituţiilor abilitate ale statului pentru orice informaţie sau răspuns care pot contribui la ducerea la bun sfârşit a investigaţiei. Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, urmărit pentru un prejudiciu de 50 de milioane de euro, se află la Judecătoria Sectorului 1, unde a fost adus cu o dubă a Poliţiei de la Aeroportul Otopeni.
UPDATE 3Fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, a ajuns la Judecătoria Sectorului 1 pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele său
Necolaiciuc a fost scos de pe aeroport fără să iasă pe poarta destinată sosirilor, aşa cum fac în mod normal pasagerii. Pentru aducerea în ţară a lui Necolaiciuc, o escortă formată din doi poliţişti ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a plecat, duminică, în Statele Unite ale Americii.
Decretul privind predarea fostului director CFR a fost semnat de către secretarul de stat american Hillary Clinton, după ce procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a efectuat o vizită oficială în Statele Unite.
În 17 martie, Ministerul Justiţiei a fost informat de către Departamentul de Justiţie al SUA că Mihai Necolaiciuc a anunţat instanţa americană şi Departamentul de Stat că nu intenţionează să declare apel împotriva ordinului de extrădare.
UPDATE 2 Echipajul