- Social - nr. 767 / 20 Aprilie, 2011 Majoritatea analistilor apreciaza ca masa pentru Sfintele Sarbatori de Pasti de anul acesta va fi mai saraca si mai scumpa decat anul trecut. Sigur, daca e sa vizam, in principal, carnea de miel – la care pretul difera in functie de zona si de momentul cumpararii –, daca anul trecut, la producator, carnea de miel in carcasa avea un pret de 15,1 lei pe kilogram, anul acesta este cu 30% mai mare, din cauza costului ridicat al furajelor. Pentru mieii in viu, preturile au crescut cu circa 20%, ajungand de la 8,5-9 lei anul trecut la 11 lei pe kilogram anul acesta, unii producatori fiind hotarati sa nu lase pretul mai jos de 15 lei pe kilogram in viu si 25 lei pe kilogram in carcasa.. Potrivit Patronatului Crescatorilor si Exportatorilor de Ovine (PACERO), crescatorii de animale autohtoni scot la vanzare pe piata romaneasca anul acesta circa 3 milioane de miei si iezi. Cum insa romanii nu mai prea au bani, unii vor cumpara un miel intreg de Pasti, altii doar o pulpa, iar altii deloc. Pe de alta parte, ministrul Agriculturii Valeriu Tabara sustine ca piata romaneasca are la ora actuala o oferta "serioasa si normala” nu numai la carnea de miel, ci si la produse avicole, respectiv la oua si carne de pasare, dar si la vinuri. Asta, pentru cine are bani, pentru restul… rabdari prajite! GHEORGHE GIURGIU - Social - nr. 767 / 20 Aprilie, 2011 Majoritatea analistilor apreciaza ca masa pentru Sfintele Sarbatori de Pasti de anul acesta va fi mai saraca si mai scumpa decat anul trecut. Sigur, daca e sa vizam, in principal, carnea de miel – la care pretul difera in functie de zona si de momentul cumpararii –, daca anul trecut, la producator, carnea de miel in carcasa avea un pret de 15,1 lei pe kilogram, anul acesta este cu 30% mai mare, din cauza costului ridicat al furajelor. Pentru mieii in viu, preturile au crescut cu circa 20%, ajungand de