UPDATE ora 15.55-Conducerea Ministerului Muncii va fi asigurată interimar de către secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu, acesta urmând să gestioneze doar problemele curente ale instituţiei până la nominalizarea, “în zilele următoare”, a unui nou ministru, a anunţat, miercuri, premierul Emil Boc.
——————————-
UPDATE 11.05: Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, a declarat miercuri pentru Agerpres că şi-a depus demisia la primul-ministru în această dimineaţă, el menţionând că a aşteptat ca preşedintele Traian Băsescu să se întoarcă din Azerbaidjan pentru a-l informa. Ministrul a precizat că a vrut să facă acest gest încă de marţi, considerând că deşi nu are o problemă juridică, are o problemă morală în legătură cu implicarea familiei sale în absorbţia de fonduri europene în domeniul muncii.
”Eu eram oricum hotărât să demisionez dar domnul preşedinte a fost plecat în Azerbaidjan şi a trebuit să-l informez şi pe dânsul. Demisia este depusă deja de dimineaţă. Am spus-o de ieri că este o problemă morală şi procedez în consecinţă”, a spus Botiş. El a comentat demisia sa în condiţiile în care a instituit în domeniul muncii cele mai drastice reforme: ”să ştiţi că toţi reformatorii au sfârşit-o prost”.
Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a precizat miercuri, într-o conferinţă de presă, că la baza demisiei sale au stat motive de moralitate, fiind o demisie de onoare. Ioan Botiş a subliniat că, în opinia sa, perioada cât a ocupat această funcţie ‘a fost o perioadă extrem de bună, cred eu, în privinţa elaborării unor legi. Am elaborat şi promovat 18 legi, cele mai importate fiind Legile privind salarizarea unitară, Codul muncii, Legile dialogului social, Legea zilierilor. Este în Parlament Legea uceniciei şi este postată pe site legea privind asistenţa socială’.
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a demisionat din funcţie, miercuri dimineaţă, după