Imobilul era degradat şi afectat de intemperii.
După ce plafonul de la primul etaj al unui imobil degradat şi afectat de intemperii s-a prăbuşit în localitatea maramureşeană Nistru, considerat de autorităţile judeţene „un incident, urmat de o minune", pentru că nu a fost nimeni rănit, partea afectată a fost demolată din ordinul autorităţilor din Tăuţii Măgherăuş. Clădirea, cunoscută de localnici sub denumirea „Blocul de lemn", are o vechime de aproape 100 de ani şi e edificată din lemn şi chirpici. Nimeni nu ştie cum de a rezistat atât de mult această clădire. Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Dan Bucă, a precizat că imobilul a fost afectat de-a lungul timpului de intemperii, iar apa provenită din ploi a cauzat putrezirea bârnelor din lemn şi a fundaţiei.
Cămin pentru opt familii
În bloc locuiau opt familii. Fiecare dintre aceste familii beneficia de câte o cameră. „Cetăţenii care locuiau în aripa stângă a imobilului au o situaţie financiară precară şi nu au reuşit să efectueze lucrări de modernizare şi de consolidare a apartamentelor, iar plafonul prăbuşit aparţinea unei locuinţe în care nu mai locuia nimeni de aproximativ şase ani", a declarat Dan Bucă.
Autorităţile spun că plafonul s-a prăbuşit la nivelul inferior, iar persoana care locuia la parter, un bătrân cu probleme de sănătate, a scăpat nevătămat. Bătrânul a fost evacuat şi mutat în gospodăria fiului său. „Nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite în urma incidentului de la imobilul de pe strada 9 Mai din localitatea Nistru", a mai menţionat reprezentantul Prefecturii Maramureş.
Încă două apartamente afectate
De asemenea, prăbuşirea plafonului a afectat încă două apartamente. Pereţii acestora prezintă crăpături. Pentru că partea de imobil afectată a rămas într-o poziţie de stabilitate precară şi exista riscul unei noi pră-buşiri a celor două apa