Într-o ţară cu o rată a şomajul de 9% orice loc de muncă scos la concurs este luat cu asalt de mii de oameni. Este şi cazul SUA, unde mii de şomeri au stat ore în şir la coadă pentru a-şi depune CV-urile la McDonald`s, informează AFP.
Giantul fast-food a scos la concurs 50.000 de locuri de muncă în cele 14.000 de restaurante din Statele Unite ale Americii. Mii de americani au dat năvală în restaurantele McDonald`s pentru a aplica la unul din aceste joburi.
Mulţi dintre candidaţi au declarat că nu au pretenţii, tot ce îi interesează este să aibă un loc de muncă. "Aş face orice, am nevoie doar de un salariu", a spus Thomas Hill, de 24 de ani din New York. Thomas este un tânăr bine îmbrăcat care a avut în timpul dimineţii cinci interviuri cu angajatorii din New York ai la McDonald`s.
Potrivit managerului unui restaurant din New York, angajaţii beneficiază de asigurare medicală, dar salariul nu depăşeşte neapărat 7,25 dolari pe oră, câştigul minim pe economie.
Un american care câştigă 7,25 euro pe oră, va încasa într-un an circa 15.000 dolari. Salariul mediu pe economie este, în SUA, 43.460 dolari.
Termenul "McJob" a fost introdus în dicţionarul Oxford, ca fiind "acel loc de muncă lipsit de stimuli, prost plătit şi cu puţine şanse de avansare". Asta nu contează prea puţin pentru cei 13 milioane de americani care îşi caută de muncă.
Potrivit AP, din cauza crizei, media de vârstă a angajaţilor lanţului de restaurante fast-food a crescut de la 22 de ani, în 2008, la 29,5, în 2010.